200x200
Caritas Hungarica helyi csoportja
 
Rózsafüzér Társulat
 
Keresztény Édesanyák Szent Mónika Közössége
 
Mária Légió helyi csoportja
 
PLÉBÁNIA HIVATAL
 
A pitvarosi Nagyboldogasszony Plébánia címere
 
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Pitvaros
 
Csanádalberti
 
Látogatóink
Indulás: 2009-07-08
 
Templomunk és plébániánk története idegen nyelveken
 
Gúta - az őshaza
 
Tallós
 
Negyed - Pozsonyvezekény
 
Hidaskürt - Felső- és Alsószeli
 
Képviselőtestület
 
Kitekintés
 
Zene
 
VENDÉGKÖNYV
 
Templom felújítás, bővítés és toronyépítés pro
 

A pitvarosi Nagyboldogasszony Plébánia címerének leírása

A pitvarosi Plébánia címere háromszögletű pajzs, amelyet négy mezőre osztottunk. A bal felső mezőben a plébániatemplom  titulusának a Nagyboldogasszonynak stilizált ábrázolásai láthatók: zöld hármas halom, amelynek középső dombja szintén három kis halomban végződik. Ebből három virágú, zöld szárú fehér liliom emelkedik ki, a tisztaság jelképe, Szűz Mária tisztaságára utal. Mögötte a fekete apostoli kettős kereszt emelkedik, amely Magyaroszág ősi kapcsolatát fejezi ki Szűz Máriával. A liliom tövétől, a hármas halom aljáig kék kiszélesedő folyó halad, amely a Marost, amely mellett élünk (és a Dunát, ahonnan a pitvarosi hívek ősei származnak) jelképezi. A kettős kereszt bal oldalán a Nap és a Hold ábrázolása látható, jobbján pedig a tizenkét csillagból álló kör, a Jelenések Könyvére utal, amely úgy ábrázolja Máriát, mint a Napba öltözött Asszonyt, akinek lába alatt a Hold és feje körül tizenkét csillagból álló koszorú.

A címerpajzs jobb felső mezőjében felül, egy vörös tégla, arany vakolókanállal látható, alatta lánc húzódik. Ezek a jelképek a templom építésére utalnak, a lánc pedig arra, hogy a templomépítés jelképesen és ténylegesen is rabságban történt. Jelképesen azért mert szülőhelyükről elhozott őseink emelték a templomot, ténylegesen azért mert az 50 - es években, a kommunizmus alatt épült, amelynek ideje alatt a szellem rabságban volt. Ez alatt a mező közepén fehér pergamenen, - amely a Szentírást jelképezi -, egymásba fonódó szívek láthatók. Ez egyrészt a pitvarosi hívek egymás iránti elköteleződését, és összetartását jelképezi, másrészt az Isten iránti hűségünket szimbolizálja.

A címerpajzs, bal alsó mezőjében a magyyarságunk másik jele az Árpádsávos osztás vörös és ezüstje jelenik meg, míg a jobb alsó mezőben a fehér - kék -vörös, a szlovák zászló alapszínei arra emlékeztetnek, hogy a pitvarosi emberek valódi szülőföldje jelen pillanatban Szlovákiában található.

Információk a szentségkiszolgáltatásról
 
Eseménynaptár
 
Hittanosoknak
 
Élő Víz - plébániai újság megtekinthető példányai
 
Msgr. Kondé Lajos atya, a szegedi Dóm esperes-plébánosa, pasztorális helynök, Pitvaros díszpolgára
 
Katona Pál c. esperes Plébániánk szülötte
 
Videók a Youtube -on
 
Katolikus sajtó oldalak
 
Fiataloknak
 
Fotógaléria
 
Pontos idő
 
Katolikus rádiók a világhálón
 
KÉP ARCHIVUM
 

Felhívjuk minden látogató figyelmét arra, hogy az oldalon található anyagok a pitvarosi Nagyboldogasszony Plébánia tulajdonát képezik, azok más médiumban (újság, napilap, havilap, internetes portál, rádió és televízió, illetve itt fel nem sorolt egyéb médiumok) való felhasználására csak a Plébánia írásbeli engedélyével van lehetőség, ellenkező esetben a hatályos Polgári Törvénykönyv vonatkozó rendelkezései szerint fogunk eljárni. 

 


FARKASMETAL--LAKATOS MUNKA-HAIDEKKER HÁLÓ - FARKASMETAL- HULLÁMRÁCS KAPU,KERÍTÉS-FARKASMETAL-LAKATOS MUNKA    *****    Sok olvasmánnyal,szoftverekkel,horoszkóp megrendelési lehetõségekkel vár a CSILLAGJÖVÕ ASZTROLÓGIA PORTÁL,csak kattints!    *****    CRIMECASESNIGHT - bûntényekkel foglalkozó oldal - CRIMECASESNIGHT    *****    --farkasmetal---Lakatos munka-haidekker kerítés---farkasmetal---haidekker kapu----farkasmetal----Lakatos munka-haidekker    *****    Minden egyben a SKAM sorozatokról - friss hírek, folyamatosan bõvülõ MAGYAR FELIRATOS tartalom - SKAM SKAM FRANCE WTFOCK    *****    Egy horoszkóp elemzés sok rendkívül fontos információt tartalmaz, ezért fontos, hogy megrendeld. Tedd meg minél elõbb!!!    *****    A horoszkóp fontos jelzõrendszer,amit vétek nem használni.Rendeld meg Te is,tudd meg a lehetõségeid a következõ 3 évben!    *****    and i know now that this world will never be enough for me    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Semmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban.    *****    Az életben a játék az egyetlen dolog, ami komoly.    *****    ÚJRA NYITVA A SKAM ONLINE - gyere és nézd kedvenc Skam sorozataid magyar felirattal - SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Jövõ, szerelmi ügyek, pénzügyek, karrier: a kártya válaszol! Tarot kártya elemzés karácsonyi ajándéknak is! Norina Tarot    *****    I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown    *****    Ne menj elõttem, lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem, lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és..    *****    Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Lájkoljátok a Filmes alakítások véleményezése Facebook-oldalát! Szavazásokkal, interaktív játékokkal várlak titeket!    *****    Filmes alakítások véleményezése! Olvassatok kritikákat színészi alakításokról!