200x200
Caritas Hungarica helyi csoportja
 
Rózsafüzér Társulat
 
Keresztény Édesanyák Szent Mónika Közössége
 
Mária Légió helyi csoportja
 
PLÉBÁNIA HIVATAL
 
A pitvarosi Nagyboldogasszony Plébánia címere
 
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Pitvaros
 
Csanádalberti
 
Látogatóink
Indulás: 2009-07-08
 
Templomunk és plébániánk története idegen nyelveken
 
Gúta - az őshaza
 
Tallós
 
Negyed - Pozsonyvezekény
 
Hidaskürt - Felső- és Alsószeli
 
Képviselőtestület
 
Kitekintés
 
Zene
 
VENDÉGKÖNYV
 
Templom felújítás, bővítés és toronyépítés pro
 

Teendők:

1. A plébánián kell bejelenteni a halálesetet, kérni az egyházi temetést és az anyakönyvi bejegyzéshez szükséges adatokat meg kell adni.

2. Megállapodni a temetés és a gyászmise időpontjában.

3. A gyásszertartás stóladíja a helyi egyházközség egyik bevétele, amiből a vallási és hitéletet tartjuk fenn, így ezt a díjat a plébánián kell megfizetni.

4. Megbeszélni minden olyan személyes mozzanatot, amivel a szertartás a lehetőségekhez mérten bensőségessé személyessé tehető.

5. Megbeszélni a kántorral a búcsúztatót, illetve átadni neki a megírt szöveget.

6. Lehetőség van más papot is hívni, aki a szertartást elvégzi, de mindenképpen csak a helyi plébánossal való egyeztetés, és az engedély megadása után.

7. Más felekezetű elhunyt temetését csak abban az esetben vállajuk, ha ez a család kifejezett kívánsága, és ha a temetés tényét a más felekezetű lelkipásztornak személyesen is bejelentik.

Fontos! A temetkezési vállalatoknak nincs joguk katolikus egyházi szertartású temetést szervezni, azt mindig a helyileg illetékes plébánossal kell intézni. Ilyen szolgáltatásért befizetett díjjal kapcsolatban a Plébániát nem terheli semmilyen felelősség. 

Harangozást kérni csak egyházi szertartás esetén van lehetőség, polgári temetésénél nem!!!

SZOMBATON, VASÁRNAP ÉS ÜNNEPNAPON, MÉG MÁS PAP KÖZREMŰKÖDÉSÉVEL SEM VÁLLAL A PLÉBÁNIA TEMETÉSI SZERTARTÁST, ILLETVE ILYEN SZERTARTÁSHOZ ENGEDÉLYT NEM AD.

 


"Tudnunk kell, hogy a temetés nem "kegyeleti szolgáltatás", hanem szent szertartás, amelyben az Egyház imája kíséri az elhunytat Isten színe elé, és könyörög érte  a Mindenség Urához, és Bírájához. A gyászolókat pedig Krisztus feltámadásának emlékezetével vígasztalja, hitükben megerősíti, és életük értelmére rámutatva, szent komolyságra inti őket."

Így a szertartás végzője, és a kántor sem kötelezhető olyan cselekedetre, amely az Egyház szertartását megzavarná, vagy nevetségessé tenné. Ez a búcsúztató szövegére, a zenei szolgálatra, és a szertartás nem kötöt szövegeire is vonatkozik! Kérjük a kedves testvéreket, hogy ezt a búcsúztató megírásakor, és a szertartás megbeszélésekor is tartsák szemük előtt.

Információk a szentségkiszolgáltatásról
 
Eseménynaptár
 
Hittanosoknak
 
Élő Víz - plébániai újság megtekinthető példányai
 
Msgr. Kondé Lajos atya, a szegedi Dóm esperes-plébánosa, pasztorális helynök, Pitvaros díszpolgára
 
Katona Pál c. esperes Plébániánk szülötte
 
Videók a Youtube -on
 
Katolikus sajtó oldalak
 
Fiataloknak
 
Fotógaléria
 
Pontos idő
 
Katolikus rádiók a világhálón
 
KÉP ARCHIVUM
 

Felhívjuk minden látogató figyelmét arra, hogy az oldalon található anyagok a pitvarosi Nagyboldogasszony Plébánia tulajdonát képezik, azok más médiumban (újság, napilap, havilap, internetes portál, rádió és televízió, illetve itt fel nem sorolt egyéb médiumok) való felhasználására csak a Plébánia írásbeli engedélyével van lehetőség, ellenkező esetben a hatályos Polgári Törvénykönyv vonatkozó rendelkezései szerint fogunk eljárni. 

 


ÚJRA NYITVA A SKAM ONLINE - gyere és nézd kedvenc Skam sorozataid magyar felirattal - SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Jövõ, szerelmi ügyek, pénzügyek, karrier: a kártya válaszol! Tarot kártya elemzés karácsonyi ajándéknak is! Norina Tarot    *****    I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown    *****    Ne menj elõttem, lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem, lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és..    *****    Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Lájkoljátok a Filmes alakítások véleményezése Facebook-oldalát! Szavazásokkal, interaktív játékokkal várlak titeket!    *****    Filmes alakítások véleményezése! Olvassatok kritikákat színészi alakításokról!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Szereted a filmeket, a színészeket és a hollywoodi álomgyárral kapcsolatos híreket? Akkor itt a helyed!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    RENDELJ szeretteidnek, barátaidnak ASZTROLÓGIAI elemzést karácsonyra. Nagyon hasznos és fontos ajándék. Rendelj most!!!    *****    FRPG - Are you, are you, Coming to the tree, Where they strung up a man, They say who murdered three. - FRPG    *****    Szereted a fantáziával színezett középkoros szerepjátékokat? És a kalózokat? Ha igen, akkor itt a helyed köztünk! :3    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mindenkiben két farkas él, az egyik jó, a másik gonosz, és az éli túl, amelyiket etetjük.    *****    Kedvezményes Tarot kártya elemzés! Az igazság, a jelen, a jövõ tárulhat fel elõtted. Választ kaphatsz mindenre!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!